Kryddor och pappåsar med potatis i en gårdsbutik

Smaka på Eskilstuna

Upplev Eskilstuna med dina smaklökar! Den lokala maten och genuina matupplevelser finner du på Eskilstunas restauranger, caféer, gårdsbutiker och lokala bryggerier.

Mat och dryck i olika former, med olika smaker

Plocka solmogna jordgubbar, ät en god lunch under dignande äppelträd eller njut av lokalproducerat öl på en solig uteservering.

Gårdsbutiker och självplock

Hos Eskilstunas gårdsbutiker kan du köpa allt från grönsaker, bär, honung, kött och annat gott. På Magdakullan kan du dessutom bekanta dig med lantrasen Rödkulla på en kovandring ( lördagar när butiken är öppen) samt fynda på loppis.

Caféer och butiker med gårdscharm

Marys Café är ett populärt café i det lantliga och idylliska området Åkerby, som ligger strax utanför Torshälla. Här finns ett litet Bed and Breakfast och en stor trädgård att avnjuta mat, fika och glass i.

Hos Butikerna på Wäsby, i Mälarbaden hittar du en samling butiker i charmig gårdsmiljö. Här kan du shoppa allt från ost, blommor, inredning och lokal keramik till lokalproducerad glass, lunch och fika.

Vid flera av Eskilstunas gårdsbutiker drivs små enkla, och familjära gårdscaféer. På Magdakullan kan du äta hembakat fika, välsmakande luncher samt al a carte på kvällstid.


Slagstaglass i våffla

Fotograf: Therese Andersson

Glass i stora lass

Det är knappt det blir sommar utan ett besök på Slagsta Glass enligt många Eskilstunabor. Sedan 1948 har det tillverkats mjukglass här, och det gör det än idag, enligt samma recept. En riktig sommarklassiker helt enkelt! I Gröna Villan i Torshälla, på Konditori Amarant, Konditori Janeling samt på Bistro Wäsby kan du avnjuta hemmalagad italiensk gelato.

Restaurang, pub och lokal öl

På Eskilstuna Ölkultur finns ett stort utbud av öl, både lokalproducerat på plats, samt från andra delar av världen. Här kan du äta mat, delta på ölprovning och gå på bryggerivisning. Eskilstuna Ölkulturs ölsorter finns även att köpa på flera av stadens lokala restauranger och barer.

Fler matupplevelser