Godsaker som chokladbollar och hallongrottor

9 mysiga caféer

Det finns få saker så tillfredställande som en kopp kaffe och en bit fika i gott sällskap. Ännu bättre blir det på ett mysigt café. Här kommer tips på några utvalda caféer i och omkring Eskilstuna, helt utan inbördes ordning.

Kanske hittar du ett nytt favoritcafé bland våra tips?

Café Gröna Villan

I en mysig grön villa från sent 1800-tal, vid foten av Holmberget intill Torshällaån, ligger Café Gröna Villan. Caféet serverar egentillverkad glass och hembakade bakelser och matbröd på surdeg. Ett besök här rekommenderas starkt!

Magdakullan

Ta en kaffepaus i Magdakullans stallcafé eller under parasollen på gräsmattan. Ekologiskt kaffe, goda bakverk, pannkakor, glass i stora lass och mycket mer står på menyn – allt i naturskön och härligt lantlig atmosfär.

Konditori Amarant

Konditori Amarant har flera filialer i Eskilstuna. Allt började 1957 i Torshälla när konditoriet grundades av familjen Styrlander, och bedrivs fortfarande av släkten. Konditori Amarant i Torshälla finns även med i White Guide.

Bageri Speceri's brödbutik

Hos Bageri Speceri's brödbutik inhandlar du både matbröd, kaffebröd och rawfika. Bageri Speceri är ett surdegsbageri med ursprung och bas i Stallarholmen. Tisdag till lördag levereras det nybakade brödet till brödbutiken i Eskilstuna.

Café Tingsgården

Anrika Tingsgården, där Café Tingsgården huserar är välkänt bland Eskilstunabor, och med god anledning. Här kan ni avnjuta fräscha sallader och andra lättare, men vällagade, rätter till lunch - men kanske främst hembakat bröd och fantastiska bakelser.

Reetro Café

Reetro Café huserar i ett 1800-talshus i centrala Eskilstuna. På Reetro serveras ekologisk och kravmärkt mat med fokus på soppa. Här finns alltid goda alternativ för vegetarianer och veganer.

Mary's Café

Önskar man en längre utflykt är Mary's Café, norr om Eskilstuna, ett fantastiskt resmål. Knäpp fast cykelhjälmen och hoppa upp på sadeln och gör en dag av det. Ibland är fikat som godast och mest välförtjänt efter en cykeltur, särskilt när slutmålet är den lantliga miljön och det goda och nybakade fikat som Mary’s erbjuder.

Bistro Wäsby

På Wäsby Gård finner ni Bistro Wäsby, som i sin härliga gårdsmiljö serverar goda luncher, fika och kaffe - och italiensk glass! På Bistro Wäsby hålls även olika dryckesprovningar emellanåt.

Konditori Janeling

Konditori Janeling slog upp sina portar redan 1965 och här kan ni njuta av hantverksmässigt gjorda bakverk i caféet eller köpa med en påse fylld med godsaker hem. Allt bakas från grunden och caféet har även egengjord gelato.