Begränsad framkomlighet!

Å-varvet genomförs lördag 25 maj. Under loppet påverkas framkomligheten för trafikanter i centrala Eskilstuna klockan 1416.

Trafiken kommer att regleras av kravallstaket och trafikvakter. Följ orange skyltning.

 

Uppdaterad: 2024-05-23

Inför ditt besök

Här hittar du våra öppettider och praktisk information inför ditt besök.

Ordinarie öppettider

 • Måndag

  Stängt

 • Tisdag

  Stängt

 • Onsdag

  12.00 - 16.00

 • Torsdag

  12.00 - 16.00

 • Fredag

  12.00 - 16.00

 • Lördag

  10.00 - 16.00

 • Söndag

  10.00 - 16.00

1 maj- stängt

Kristi himmelsfärd- stängt

Pingstafton- öppet

6 juni- öppet

Midsommarafton- stängt

Midsommardagen- stängt

23 juni- stängt

 

Allhelgonadagen- stängt

Julafton- stängt

Juldagen- stängt

Annandag jul- Öppet

Nyårsafton- stängt

 

Faktorigatan 4B, Eskilstuna

Eskilstuna stadsmuseum har två entréer. Huvudentré via Strömsholmen / Hamngatan. Entré finns även via museets innergård, Faktorigatan 4.

Fri entré.

Parkeringar finns på Strömsholmen (infart från Hamngatan), i Munktellstaden och i Eskilstuna centrum. Samtliga parkeringar är avgiftsbelagda.

På den här sidan kan du hitta parkeringsplatser

Parkering för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade finns på museets innergård, vid Faktorigatan 4B. I anslutning till denna parkeringsplats finns en entrédörr i mark­plan, anpassad för rullstolar. Dörren öppnas genom porttelefon.

Museet saknar AC vilket gör att det kan bli mycket varmt på museet när det är varmt ute.

Här finns gratis WiFi. Välj nätverket EskilstunaDirekt. Du behöver inget lösenord, men du måste godkänna användarvillkoren.

Å-fiket

I museets café Å-fiket kan du köpa småfika, glass samt kalla och varma drycker. Matigare alternativ eller smörgåsar finns tyvärr inte i fiket.

Medhavd matsäck

Det går bra att äta medhavd matsäck bland caféborden i Å-fiket. Mikro finns för att värma medhavd barnmat eller matlådor.

Ingen mat i utställningarna

Det är inte tillåtet att äta eller dricka i utställningarna.

Grupper

Om ni är en större grupp som vill äta matsäck önskar vi att ni meddelar oss i förväg så att vi kan ställa fram extra bord.

Sedan början av 2022 är butiken betydligt mindre än förrut. Vi säljer nu främst lokalhistorisk litteratur. Butiken inriktar sig på att erbjuda ett lokalt, etiskt och miljövänligt sortiment.

Förvaringsskåp

Förvaringsskåp finns att låna kostnadsfritt. Låna en nyckel i receptionen.

Djur

Djur får inte följa med in på museet undantaget ledarhundar och assistanshundar.

Barnvagnar

Barnvagnsparkering finns i anslutning till museets reception. Barnvagn kan tas med in i samtliga utställningar förutom i Lilla stadsmuseet.

Om du planerar att besöka museet med en grupp vill vi att du som ledare föranmäler ert besök till receptionen på telefon 016-710 23 75 eller mejl till stadsmuseet@eskilstuna.se

Aktuella visningar hittar du under Evenemang. Vi erbjuder inte några återkommande, regelbundna visningar. Just nu kan vi tyvärr inte erbjuda privata/bokade visningar.

Entréer och parkering

Eskilstuna stadsmuseum har två entréer. Huvudentré via Strömsholmen - här finns dörröppnare. Entré finns även via museets innergård, Faktorigatan 4. Denna entré är smalare, saknar dörröppnare och har trappsteg. Om entrén på innergården inte är tillgänglig för dig ringer du på dörrklockan på dubbeldörren med rullsstolssymbolen till vänster på innergården. Dörren öppnas då av personal. Du som har dubbelvagn rekomenderas att ringa på dörrklockan då den vanliga entrén från innergården har en smal dörr.

I anslutning till dubbeldörren med ringlocka på innergården finns parkeringsplats för dig med parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Trösklar/ramper inomhus

Det finns inga trösklar mellan utställningarna på museet. Mellan nivåskillnader finns ramp.

Hiss

Museets utställningar är fördelade över två plan. Det finns hiss mellan våningsplanen.

Toaletter

Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på båda museets två plan. Toalett med skötbord finns på nedre plan.

Hörslinga

Museets föreläsningssal är utrustad med hörslinga.

Djur

Ledarhundar och assistanshundar är välkomna in.

Många av våra utställningar har interaktiva delar, men du får inte ta på allt. Känner du dig osäker? Fråga våra museivärdar.

Vi ber dig visa hänsyn genom att inte springa och skrika, men du behöver inte vara tyst. Tänk på att du är en del av andras upplevelse.

Barn

Vi vill att barn och vuxna ska uppleva våra utställningar tillsammans. Här finns ömtåliga föremål som vi vill bevara för framtiden och stora maskiner som kan medföra klämrisk. Därför bör du inte lämna barn ensamma utan uppsikt. Som vuxen ansvarar du för ditt barn.

Åldersgräns

För att besöka museet själv behöver du ha fyllt 12 år. Du som är under 12 år behöver ha en vuxen (minst 18 år) med dig.

Mer information

Vill du få mer information inför ditt besök? Ring till museet på telefon 016-710 23 75 eller mejla till stadsmuseet@eskilstuna.se

För skolbokningar: skola.stadsmuseet@eskilstuna.se