Butik och café

Närproducerat, miljövänligt och rättvist är ledorden för museets butik och café. Öppettiderna är desamma som för museet. I butiken finns genomtänkta och vackra ting för både barn och vuxna och i cafét finns allergivänliga alternativ.

Handla med omtanke

Här finner du unika presenter till både stora och små. Butiken inriktar sig på att erbjuda ett lokalt, etiskt och miljövänligt sortiment. Alla inköp görs med omtankte till de som tillverkar våra varor och till vår miljö.

Vårt sortiment

I sortimentet hittar du lokalt hantverk, återbruk, lokalhistoriska och skönlitterära böcker, rättvisemärkta leksaker och inredning, vykort, leksaker, handgjorda smycken, godis och unika presenter.

Å-fiket

Välkommen till museets mysiga minicafé, Å-fiket! Här kan du ta en fika och vila benen mellan utställningarna. Vi erbjuder närproducerat, hembakat, ekologiskt och fairtrademärkt fika. Hos oss serverar vi alltid rättvist producerat kaffe, te, choklad och socker.

Vårt sortiment

Vårt sortiment innehåller glutenfria och mjölkfria alternativ. Smaka gärna vårt rawfood-fika som är veganskt, mjölkfritt, glutenfritt och sockerfritt. Dessa är lokalt bakade av Fika by Anna.

För den som hellre vill ha klassisk fika så erbjuder vi utefter tillgång klassiker som chokladbollar, dammsugare, biskvier och skumraketer. Självklart finns också glass!

Vid större evenmang eller skollov serverar vi hembakta dagsfärska bullar och småkakor som är bakade av Himmelsberga Hembakt.

Här finns bara småfika

Vi erbjuder bara småfika, glass och dryck. Matigare alternativ och smörgåsar hittar ni på något av kringliggande caféer. Närmaste lunchrestaurang ligger endast 5 minuter bort. Vid Rademachersmedjorna (5 min promenad) finns både café och restaurang.

Vill du ta med egen matsäck så går det bra. Micro finns.

Vi samarbetar med en rad lokala hantverkare, företagare och designers från Eskilstuna och vi letar ständigt efter nya spännande samarbeten.

För ytterligare information, kontakta gärna museets reception.